Näytä pyykkikori
Pyykkikori Pyykkikori 0

Vinkkejä tahranpoistoon

Vinkkejä tahranpoistoon

Kaikkia tahroja ei ole mahdollista poistaa normaalissa pesussa - joskus tälläiset tapaukset vaativat tahrojen esikäsittelyä. Tuoreen tahran poistaminen on helpompaa kuin pinttyneen. Kannattaa siis toimia nopeasti! Olemme keränneet joitakin esimerkkejä erilaisista tahranpoistoaineista sekä mitä kannattaa aina ottaa huomioon, kun ryhtyy tahranpoistoon.

Valmistaudu tahranpoistoon huolella

Ennen mihinkään toimenpiteisiin ryhtymistä tulee ottaa huomioon, että tahranpoistolla voi olla myös negatiivisia seuraksia: tahra saattaa levitä, tekstiilin väri voi muuttua tai tahranpoistoaine voi aiheuttaa muuta vauriota kankaalle tai värille. Kannattaakin aina kokeilla käytettävää ainetta kyseiseen materiaaliin huomaamattomaan kohtaan ennen varsinaiseen poistotoimenpiteeseen ryhtymistä. 

Sinulle erityisen tärkeät tekstiilit ja tahrat joita et saa omin toimin poistettua on hyvä viedä pesulaan. Muista kuitenkin aina informoida pesulaa mahdollisista tahranpoistoyrityksistä. 

Useat tahranpoistoaineet saattavat olla tulenarkoja, huumaavia tai jopa myrkyllisiä. Käytä niitä varoen ja säilytä poissa lasten ulottuvilta. 

Yleisimpiä tahranpoistoaineita ovat: sappisaippua, nestemäinen pyykinpesuaine, pyykinvalkaisuaine, etikka, sitruunahappo, ammoniakki, oksaalihappo, liutionpohjaiset tahranpoistoaineet ja asetoni sekä denaturoitu alkoholi tai tärpätti. 

Jos haluat jättää tahranpoiston meille, tilaa pesu tästä.Vanhemmat postaukset Uusimmat postaukset