Näytä pyykkikori
Pyykkikori Pyykkikori 0

Puvun huollon ABC

Hyvä, laadukas puku on investointi, jonka tulee näyttää ja tuntua hyvältä - mahdollisimman pitkään. Tämä vaatii puvun käyttäjältä hieman tavallista enemmän panostusta, mutta pieni ylimääräinen panostus tässä tapauksessa kannattaa, sillä hyvin ylläpidetty ja säilytetty puku näyttää hyvältä, kestää pidempään ja säästää pitkässä juoksussa rahaa, kun isoja huoltotoimenpiteitä ei tarvitse tehdä jatkuvasti. Puvun pesun suhteen on usein parasta kääntyä pesulan puoleen. Hinnaston pesulapalveluumme löydät tästä. 

Tästä alta löydätkin neljä helppoa ja yksinkertaista tekniikkaa, joilla pidennät pukusi käyttöikää ja varmistut siitä, että pukusi näyttää ja tuntuu päälläsi kuin uudelta.

Näin huolehdit puvustasi

1. Kierrätä pukujasi

Puvut on valmistettu luonnonkuiduista ja nämä kuidut tarvitsevat aikaa palautuakseen ja toipuakseen päivästä. Siksi onkin suositeltavaa investoida muutamaan laadukkaaseen pukuun, joita voi sitten kierrättää ja antaa näin niille mahdollisuuden palautua.

2. Hanki laadukas henkari

Hyvän henkarin käyttämisen painottaminen voi tuntua oudolta, mutta tämä yksinkertainen esine vaikuttaa puvun ulkonäköön ja kestävyyteen huomattavasti. Laadukasta pukua ei missään nimessä kannata säilyttää ohuessa metallihenkarissa, vaan se tulisi aina laittaa roikkumaan paksuun, puiseen henkariin. Oikeankokoinen, olkapäälinjaa myötäilevä puinen henkari imee vaatteesta päivän aikana kertynyttä kosteutta ja säilyttää olkapäälinjan oikean muotoisena. 

3. Huolla säännöllisesti ja anna tilaa

Päivän aikana puvun pinnalle kerääntyy nukkaa, hiuksia ja pölyä. Pitkässä juoksussa nämä elementit voivat tehdä puvustasi käyttökelvottoman näköisen. Riisuttuasi puvun ja ripustettuasi sen laadukkaaseen henkariin, harjaa pukusi vaateharjalla - aloita olkapäästä ja etene alaspäin. Harjaamisen jälkeen, älä tunge pukuasi tiukkaan pakettiin muiden vaatteidesi sekaan, vaan etsi sille paikka, jossa kankaalla on tilaa hengittää ja kuivua rauhassa.

4.Säilytä oikein

Puvut, kuten myös muutkin vaatteet, tulisi säilyttää viileässä, kuivassa ja pimeässä tilassa. Tämä hidastaa bakteerien kasvua kankaassa, estää hyönteistuhoa, vähentää UV-vaurioita ja ehkäisee värien haalistumista. Jos säilytät pukua kaapissa yli kuukauden ajan, laita se laadukkaaseen, hengittävään pukupussiin - näin suojaat pukusi pölyltä. Kaikki pesemämme puvut palautetaan laadukkaassa pukupussissa, joka on täydellinen tähän tarkoitukseen. 

Näillä neljällä yksinkertaisella tekniikalla pidät pukusi kunnossa, pidennät sen käyttöikää ja varmistut siitä, että näytät hyvältä aina kun vedät puvun päällesi.

Puvun pesun voit tilata tästäVanhemmat postaukset Uusimmat postaukset