Näytä pyykkikori
Pyykkikori Pyykkikori 0

Pikkujoulut lähestyvät

Pikkujoulut lähestyvät - ja usein niistä ei selvitä ilman muutamaa tahraa. Keräsimme muutaman vinkin yleisimpien tahrojen poistoon! 

Punaviini 

Punaviini tahrojen kohdalla nopeus on kaikki kaikessa; jos punaviini ehtii kuivua tekstiilin kuituihin, on sen poistaminen hyvin vaikeaa. Kuiviin tahroihin auttaa usein vain liotus ja valkaisu, eivätkä nämä tahranpoisto menetelmät sovi kaikille tekstiileille. Toimi siis nopeasti! Helppo ensiapu on laittaa punaviini tahran päälle suolaa tai kivennäisvettä. Jos vahingoittuneen tekstiilin materiaali sallii, huuhtele sen jälkeen tekstiili viileällä vedellä ja pese käyttäen valkaisuainetta sisältävää pesuainetta. Muista, etteivät liotus ja hankaus sovi useimmille materiaaleille; erityistä käsittelyä vaativat tekstiilit kannattaa aina jättää ammattitaitoisen pesulan huoleksi. 

Huulipuna 

Huulipunasta jäävät tahrat ovat erityisen hankalia, sillä huulipunat ovat useimmiten öljypohjaisia, jolloin niiden poistamiseen tarvitaan erittäin vahvoja, rasvaa poistavia tahranpoistoaineita. Tässäkin tapauksessa vahingoittuneen tekstiilin materiaali tulee ottaa huomioon; muista kokeilla huomaamattomaan kohtaan, kestääkö materiaali valitsemasi tahranpoistoaineen. Raaputa ensin kaikki huulipuna pois tekstiilistä, ja kokeile sen jälkeen tahranpoistoainetta. Hiero ainetta suoraan tahraan, huuhtele tekstiili vedellä ja pese sitten materiaalille sopivassa lämpötilassa. Tahranpoistoaineena huulipunaan toimivat alkoholi, hiuslakka, etikka, tiskiaine, kynsilakanpoistoaine tai vaseliini - muista, että useimmat tekstiilit eivät välttämättä reagoi näin vahvoihin aineisiin vahingoittumatta. 

Pyykitpuhtaaksi.fi auttaa vaikeiden tahrojen poistossa, voit tilata pesun helposti tästä! Vanhemmat postaukset Uusimmat postaukset