Näytä pyykkikori
Pyykkikori Pyykkikori 0

Mattopesula ovellasi

Suuri koko, haastavat materiaalit ja pesumahdollisuuksien rajallisuus tekevät mattojen puhtaanapidosta haasteellista. Imurointi ja tuuletus viikoittain ovat tavallisin tapa pitää kodintekstiilit puhtaina, mutta pesu on tarpeellista säännöllisesti. Useimmat matot on tehty materiaaleista, jotka kestävät vain kuivapesua pesulassa - kannattaa tarkistaa pesuohje ennen maton hankintaa. 

Mahdolliset tahrat kannattaa poistaa heti, jotta lika ei pääse pinttymään syvälle maton kuituihin. Suuria mattoja ei tule koskaan yrittää pestä kotipesukoneessa: vaikka matto ei menisikään pilalle, kone saattaa vahingoittua. 

Ympäristön kannalta on tärkeää muistaa, ettei pesuvesiä saa päästää vesistöön: jos pesupaikalla ei ole viemäröintiä, tulee pesuvesi imeyttää maahan. Muista huomioida maton materiaali pesumekaniikassa: harjaa aina kuteiden suuntaisesti. 

Mattojen kuivaaminen talvella on kotioloissa hyvin haasteellista, siksi useimmat pesevät mattonsa kesäisin, kun ne voi jättää raittiiseen ulkoilmaan kuivumaan. Hyvä keino nopeaan mattojen raikastamiseen on ripotella matolle ruokasoodaa, antaa soodan vaikuttaa hetki ja imuroida se sitten pois. 

Pyykitpuhtaaksi.fi pesee myös matot - tilaa nouto verkossa ja me huolehdimme lopusta! Vanhemmat postaukset Uusimmat postaukset