Näytä pyykkikori
Pyykkikori Pyykkikori 0

Kauluspaidan silittäminen

Kuten niin moni muukin pyykinpesuun liittyvä toimenpide, myös kauluspaidan silitys alkaa oikean silityslämpötilan selvittämisellä - tarkista tämä pesumerkinnöistä.

Silitys helpottuu, jos kauluspaita ripustetaan pesun jälkeen henkariiin, kaksi ylintä nappia suljetaan ja paita ravistetaan suoraksi. Toimimalla tällä tavoin osa pesussa tulleista rypyistä häviää. 

Silitä kauluspaita näin

Kauluspaidan silitys tulisi aloittaa kauluksesta, joka silitetään ensin nurjalta puolelta ja sitten päältä. Kauluksen jälkeen silitetään hihat ja lopuksi paidan etu- ja takakappaleet. 
Kauluspaidan hihan silitys aloitetaan hihan suukappaleesta; ensin käsitellään nurja  puoli ja sitten päälipuoli. Kun hiha on silitetty, asetetaan silitetty hiha tai silitetyn hihan olkapää silityslaudan kapeaan päähän. Näin kauluspaidan taka- ja etukappaleiden, sekä hihan yläosan silittäminen on helppoa. Lopuksi sama toistetaan paidan toiselle puolelle. 

Kauluspaidan etu- ja takakappaleiden silittäminen aloitetaan paidan oikeasta etukappaleesta - tämä on se puoli, jossa napit ovat. Aseta paita suoraksi silityslaudalle, kaulus kohti silityslaudan kapeaa kärkeä. Silittämisen jälkeen kauluspaita on parasta ripustaa roikkumaan ilmavasti suoraan vaatekaappiin ripustamisen sijasta, sillä silittämisen jälkeen paita voi olla hieman kostea. 

Pyykitpuhtaaksi-palvelusta saat puhtaan ja sileän paidan nopeasti postipakettina tai kotiovelle - tilaa pesu tästä!Vanhemmat postaukset Uusimmat postaukset